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Beaver City

Beaver City
Youth Volleyball Rules and Regulations
3rd -8th Grade

Games shall be 6 on 6. Games can start with 5 players. If there is less the 5 players on a team
the game is a forfeit.

A coin toss will decide which team will serve first.

Games are best 2 out of 3 matches. First two matches play to 25 win by two or first team to 30
wins. The 3™ match play’s to 15 win by 2.

All serves may be received in any form (i.e., underhand, overhand, sidearm, open hand, or
closed hand). Serves may not be blocked at the net (i.e., nothing above the head).

Touching the net and/or crossing the center line under the net is a violation.

A back row player shall not participate in a block or an attempt to block.

LIBERO- There will be no utilization of the Libero player for youth volleyball.

5% and 6™ grades may serve 5 feet in front of the serve line. They get two serves to get it across
the net. The 7" and 8™ graders serve on the service line and get one serve to get it over the net.
If the ball hits a basketball goal or curtain it is considered dead.

If the ball hits the ceiling and comes down on the same side it is playable. If it comes down on
the opponent’s side the ball is dead and the opponent’s receive a point.

Coaches are allowed one time out per match. That is three time outs per game if it goes to 3
matches.

Unsportsmanlike conduct will not be tolerated!! Coaches or players considered to be in
violation will be asked to leave the game. The net judge is in charge and will determine if there
is a violation.

All other standard high school volleyball rules apply.



